Welpen zijn de jonge wolven van Raksha en vader Wolf. Ze leven in de jungle en we hebben in de jungle 8 activiteit gebieden, waar we leuke dingen gaan doen.

Raadsrots

Voor en na de opkomst komen alle Welpen naar de Raadsrots. Dan bespreekt de leiding met de kinderen wat er die opkomst gaat gebeuren of hoe het gegaan is. Ook het activiteitengebied Identiteit hoort hierbij. Iedereen is anders, iedereen is uniek maar wie ben jij eigenlijk? Wat vind jij leuk? Waar geloof jij in? Wat wil jij bereiken? Belangrijke onderwerpen voor de ontwikkeling van de Welp.

Emaarate ruïne

Welpen staan er bekend om dat ze avonturen willen zoeken. Het is een ware ontdekkingstocht voor de Welpen om naar de Emaarate ruïne te gaan. Zij zullen hier dingen tegen komen die te maken hebben met andere culturen of met schatten die lang geleden verduisterd zijn door piraten... Internationaal is het activiteitengebied dat hierbij hoort.

Guha Grotten

Overdag hangt Mang de Vleermuis samen met de andere vleermuizen in de Guha grotten. Zij kan namelijk niet zo goed tegen licht. 's Avonds barsten hier de avonturen los. Expressie hoort hier helemaal thuis! De welpen kunnen hier knutselen, foto's maken en filmen of zelfs toneel spelen, voorstellingen geven of gezellig muziek maken.

Haveli dorp

Het dorp waar Shanti en haar kleine broertje Ranjan vandaan komen. Shanti kan je daarom ook urenlang verhalen vertellen over haar samenleving, haar familie en vrienden, de buurt waar je in woont of zelfs over Nederland. Want al ligt Haveli in de Jungle, Shanti weet echt alles over de samenleving.

Khaali Jagah vlakte

De Khaali Jagah is een grote lege vlakte in de Jungle. Mowgli vindt het hier te gek. Je kunt er goed sporten en spellen doen. Hij zal hier met de Welpen vaak voetballen of van de heuvel afrollen.

Andere geliefde spellen van de Welpen zijn buskruit of britse bulldog. Bij buskruit schop je de bal weg voor iemand die hem daarna mag gaan ophalen. Ondertussen verstoppen de andere welpen zich zo vlug mogelijk. Het is een kunst om in een open gebied een verstop plaats te vinden, maar de welpen kunnen dit. Bij britse bulldog ren je zo snel mogelijk naar de overkant. Echter in het midden staan een paar welpen die je willen pakken en optillen. Erg leuk, maar ook zeer geschikt om te oefenen wanneer de welpen Shere-Khan of Tabaqui tegenkomen. Zorg dus dat je niet gepakt wordt!

Nishaani Plaats

De Nishaani Plaats is een geliefde plaats waar de Welpen al hun scoutingvaardigheden kunnen oefenen. Onder begeleiding van de leiding leren ze hier vuur maken, zodat ze zich in de winter kunnen opwarmen bij het vuur. Ze leren hier ook primitief koken, routes lopen met kaart en kompas en routetechnieken en pionieren. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe ze zelf een vlot of een wipwap kunnen maken van palen en touw.

Talaab poel

Je kunt heerlijk zwemmen in de Talaab poel. Het is natuurlijk ook de lievelingsplaats van Malchi, want een vis op het droge voelt zich niet zo fijn. Behalve Malchi vindt Marala het hier ook heerlijk. Buitenleven, zowel beleven als overleven in de natuur hoort hierbij. Denk maar aan survival, kennis van plant en dier, natuurbeheer en het weer. Ikki en Sahi zullen je hier ook alles vertellen over welke planten je wèl en niet kan eten.

Wolvenhol

Raksha is altijd te vinden in het wolvenhol. Raksha is een moederwolf die het ontzettend leuk vindt om voor haar welpen te zorgen. Het wolvenhol is ook erg leerzaam, want Raksha zal je ook alles vertellen over hygiëne, EHBO, veiligheid en gezondheid. Hoe ga je met elkaar om en voel jij je veilig in de groep?

Je ziet het: elke opkomst kan er weer heel anders uitzien!

Veel plezier!