Zit je bij de Benoe? Of wil je bij de Benoe omdat je niet alles met een gewone groep mee kan doen of omdat je soms de dingen anders uitgelegd moet krijgen?

Het is voor ons in elk geval geen reden om een heel ander programma aan te bieden.

Wat we aanbieden is hetzelfde als we bij de Bevers, bij de Welpen of bij de Scouts aanbieden. Wat wij natuurlijk wèl doen is het programma speciaal voor jou aan te passen zodat ook jij de activiteiten bij Scouting kan uitvoeren! Kijk maar eens mee!

1. Uitdagende Scoutingtechnieken:
activiteiten rondom een techniek, zoals hakken, stoken, kaart en kompas, routetechnieken, pionieren en kamperen.

2. Expressie:
activiteiten waarmee je je kunt uitdrukken, zoals dansen, filmen, handvaardigheid, toneelspelen, muziek maken, schrijven.

3. Sport & Spel:
sporten, postenspelen, ren-spelen, gezelschapsspelen en teamspelen.

4. Buitenleven:
activiteiten rondom het beleven van de natuur en overleven in de natuur, zoals survival, kennis van plant en dier, milieu, natuurbeheer en weer.

5. Identiteit:
activiteiten die te maken hebben met wie je zelf bent (zelfbeeld), welke levensovertuiging je hebt en de identiteit van je groep.

6. Internationaal:
activiteiten rondom kennis over Scouting wereldwijd (bijvoorbeeld JOTA JOTI), internationale uitwisselingen en andere culturen.

7. Samenleving:
activiteiten die te maken hebben met je eigen omgeving, het cultureel erfgoed en de maatschappij (maatschappelijke participatie).

8. Veilig & Gezond:
activiteiten rondom voeding en veiligheid (zowel fysiek als emotioneel).

Onze hulpbron

Als hulpbron om activiteiten voor scouts met een beperking aan te passen, kunnen wij gebruik maken van de activiteitenbank (algemeen Scouting Nederland). Wanneer je op een activiteit klikt dan zie je hier ook tips staan hoe je de activiteit kan aanpassen voor kinderen die problemen hebben met bijvoorbeeld

• hun fijne of juist grove motoriek,
  • kinderen met weinig zelfvertrouwen,
  • heel druk zijn of meer lichamelijke beperkingen hebben zoals
  • blind of slecht zien,
  • een auditieve beperking hebben,
  • opvallend stil zijn of juist heel agressief zijn
  • of moeite hebben om uitleg niet in één keer te begrijpen.

Handig dus!